среда, 25 ноября 2015 г.

патріотичне виховання

Анотація на виховну годину « Я – патріот». Проведена класним керівником  Москаленко Наталією Олександрівною у 7 класі. Присутні: заступник директора школи з навчально-виховної роботи Котляр Ірина Сергіївна, гість – кандидат філологічних наук Дубина Ольга Андріївна
Патріотизм – надзвичайно глибоке поняття. Патріотизм – це усвідомлення себе часткою свого народу, своєї країни. Тому це поняття містить у собі і любов до Батьківщини, і повагу до народу, і самовідданість, готовність стати на захист Вітчизни, і повагу до історії та законів країни. Людина, яка має почуття патріотизму, завжди поважає його і в інших людей, інших народів та націй.За кордоном живуть багато українців та їх дітей, але вони всі вони вірять в Україну, в її потужний потенціал, її краще майбутнє. 
Метою години спілкування у 7 класі: «Я – патріот» було:  формування в учнів почуття патріотизму, любові до свого краю та його історії; виховання громадянських почуттів, свідомої соціальної активності та відповідальності; розвиток свідомої життєвої позиції. В основу уроку покладена бесіда, побудована на основі сформованих знань, вмінь та навичок самоорганізації в учбовій діяльності з використанням ІКТ.
Протягом уроку діти сформулювали поняття «патріотизму», визначили, хто такий патріот. Виявили моменти патріотизму нашого народу під час подій на Євромайдані, в зоні воєнних дій, а також розглянули прояви патріотизму інших народів.
Присутня на виховній годині жителька м. Світловодська, кандидат філологічних наук  Ольга Андріївна Дубина розповіла про патріотизм українців, які живуть у Канаді; повідомила також, що явище мігрування українців на територію Канади  важлива складова збереження нашої культури, мови, звичаїв, національної духовності.  Північна  Америка, як і інші країни світу, стала другим домом для багатьох українців, об’єднаних однією метою  – зберегти українство як націю і культуру від зникнення та імперських ідеологічних поглинань.
У кінці заходу кожен учень зміг висловити свої власні враження і думки. Результатами уроку являється досягнення навчальних цілей, розвиток пізнавальної активності, вдосконалення навичок аналітичної діяльності, укріпилося патріотичність громадянської позиції.
Представлену годину спілкування було проведено 27 травня 2015 року.




2 комментария: